GRATIS ADVIESGESPREK

GRATIS DEMO OP LOCATIE 

DIGITAAL SCOREN

DIGITALE (NEURO-)PSYCHOLOGISCHE TESTEN

DIGITAAL SCOREN

Mensen met een passie voor meten en psychologie

Over ons

Alles in het belang van pychodiagnostiek


Bij Metrisquare bieden wij een platform voor psychologische tests en andere instrumenten voor het meten van cognitieve functies.

Met onze digitale testsystemen zoeken wij altijd de best mogelijke manier om pyschodiagnostiek digitaal te faciliteren. Zo dragen wij indirect bij aan een versneld proces en proberen wij clinici hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen.

 

Visie

Wij zijn er van overtuigd dat digitaal testen vele voordelen biedt om het proces van psychodiagnostiek te optimaliseren.

Digitaal testen biedt niet alleen mogelijkheden voor een snellere diagnostiek, er kunnen zo ook meer gegevens gemeten worden en er is minder administratielast.

”Onze systemen nemen de voordelen van pen-and-paper tests niet weg, er komen alleen maar voordelen bij.”

Missie

Bij Metrisquare zetten wij ons in om digitaal testen en scoren verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Met onze programma’s beogen wij om zo veel mogelijk clinici te ondersteunen.

Ben Vaessen

Ben Vaessen

Directeur Metrisquare BV

Meten in de psychologie

 

Metrisquare en het DigiDiag testsysteem
Oorspronkelijk heeft Ben Vaessen de Metrisquare DiagnoseIS software (huidig: DigiDiag testsysteem) gemaakt voor zijn vrouw en klinisch psycholoog Sandra Eygelshoven, omdat het hem frustreerde dat zijn vrouw zoveel tijd kwijt raakte bij het scoren van papieren, neuropsychologische tests.

Dat zou volgens Ben makkelijk anders kunnen, maar zijn vrouw dacht daar toen nog anders over: “Neuro-psychologische tests kun je niet digitaliseren” zei ze in 2008.

“Die uitdaging hebben we bij Metrisquare aangenomen.” vertelt Ben. Inmiddels zijn de vele gebruikers, waaronder ook Sandra, ervan overtuigd dat de voordelen van digitaal testen, in combinatie met Metrisquare’s testsysteem en tablet, een perfecte oplossing biedt en veel tijd bespaart.

Roermond Score Programma (RSP)
In 2017 heeft Ben de kans aangegrepen om als organisatie te groeien in totaaloplossingen. Zo heft hij het Roermond Score Programma overgenomen. “Hierdoor kunnen we bij Metrisquare vandaag de dag completere oplossingen voor psychologische testdiagnostiek aanbieden.”

”Alles wat we doen doen we om psychodiagnostiek te vergemakkelijken in het belang van clinici.

 

Klaar om overtuigd te worden? Neem contact op, want we denken graag met je mee.”

Ben 

Sandra Eygelshoven (rechts) gebruikte Metrisquare in haar longitudinale studie op het gebied van cognitief functioneren bij Parkinson.

Parkinson: thuis klachtenlijsten invullen

In deze studie werden de cognitieve functies gemeten met het Metrisquare systeem en tablet. Gedurende twee jaar werden de proefpersonen regelmatig gevraagd thuis een vragenlijst in te vullen.

 

Diverse vakgebieden

Psychologie 

Neuropsychologie

Neurofysiologie

Sport

Logopedie

Ergotherapie

Arbeid & Ontwikkeling

Wetenschappelijk onderzoek

 

We helpen je graag verder

Ben je geïnteresseerd in digitale oplossingen voor psychodiagnostiek?
Neem vrijblijvend met ons contact op en praat over de mogelijkheden voor jouw instelling.
Bij Metrisquare denken we graag met je mee.

Inzetbaarheid Metrisquare

Cognitieve tests

Beschikibaar via DigiDiag

Door cognitieve functies digitaal te meten krijg je onder andere meer informatie voor nauwkeurigere diagnostiek. Bijvoorbeeld bij het meten van visuele perceptie, geheugen, executief functioneren of motorische functies.

Cognitieve training

Beschikbaar via DigiDiag

Gebruik de cognitieve trainingstaken die reeds in het platform beschikbaar zijn of ontwikkel zelf nieuwe trainingstaken met de mTOM testontwikkelmodule.

Papieren afname, digitaal scoren

Via RSPscore

Met RSPscore kun je tot wel 250 gangbare psychologische tests gemakkelijk scoren van diverse uitgevers. Zo bespaar je niet alleen tijd maar heb je ook een nauwkeurige rapportage binnen enkele seconden beschikbaar. Deze kun je direct digitaal archiveren.

 

Onderzoek, ontwikkel en deel

Agora Metrisquare Community

Metrisquare’s digitale testysteem wordt veel gebruikt voor onderzoek in de psychodiagnostiek.

Diverse universiteiten gebruiken het Metrisquare platform voor wetenschappelijk onderzoek en experimenten. Enkele van zulke experimenten zijn verder ontwikkeld tot testbatterijen.

Referenties

”Ik heb het altijd heel prettig gevonden om met Metrisquare samen te werken. Dat zullen we in de toekomst nog zeker blijven doen. Belangrijk voor mij is dat de twee grote projecten die ik heb lopen verder ontwikkeld worden. Maar er zullen vast en zeker nog nieuwe projecten worden uitgevoerd waar we elkaar in kunnen vinden.”

Marc Hendriks

Klinisch Neuropsycholoog, Donders Institute, Radboud Universiteit