+31 85 130 67 62

GRATIS DEMO

GRATIS ADVIESGESPREK

DIGITAAL SCOREN

DIGITALE (NEURO-)PSYCHOLOGISCHE TESTEN

DIGITAAL SCOREN

Mensen met een passie voor meten en psychologie

Over ons

Alles in het belang van psychodiagnostiek


Bij Metrisquare bieden wij een platform voor psychologische tests en andere instrumenten voor het meten van cognitieve functies.

Met onze digitale testsystemen zoeken wij altijd de best mogelijke manier om psychodiagnostiek te ondersteunen. 

 

Visie

Wij zijn er van overtuigd dat digitaal testen vele voordelen biedt om het proces van psychodiagnostiek te optimaliseren. Digitaal testen biedt niet alleen mogelijkheden voor een snellere diagnostiek, er kunnen zo ook meer gegevens gemeten worden en er is minder administratielast.

”Onze systemen nemen de voordelen van pen-and-paper tests niet weg, er komen alleen maar voordelen bij.”

Missie

Bij Metrisquare zetten wij ons in om digitaal testen en scoren verder te ontwikkelen en te verbeteren. Met onze programma’s beogen wij om zo veel mogelijk clinici te ondersteunen.

Ben Vaessen

Ben Vaessen

Directeur Metrisquare BV

Meten in de psychologie

 

Metrisquare en het DigiDiag testsysteem
Wij zijn in 2008 gestart met onze eerste digitale oplossing voor psychologische tests. Het digitaliseren van (neuro-)psychologische tests was in die tijd voor velen nog onbekend terrein. Wij grepen deze uitdaging aan en onwikkelden het DigiDiag Testsysteem (voorheen DiagnoseIS). DigiDiag is het eerst ontwikkelde product voor Metrisquare in samenwerking met psychologen van Zuyderland MC (voorheen: Atrium Medisch Centrum) en Maastricht UMC. 

Inmiddels zijn vele gebruikers overtuigd dat de voordelen van digitaal testen, in combinatie met het DigiDiag testsysteem en tablet, een perfecte oplossing biedt en veel tijd bespaart.

Roermond Score Programma (RSP)
Om ons aanbod nog completer te maken hebben we in 2017 de kans aangegrepen om als organisatie te groeien in totaaloplossingen door het Roermond Score Programma (RSP) toe te voegen aan ons aanbod. Roermond Score Programma overgenomen.

“Hierdoor kunnen we bij Metrisquare vandaag de dag completere oplossingen voor psychologische testdiagnostiek aanbieden.

Klaar om overtuigd te worden? Neem contact op, want we denken graag met je mee.”

 

Ben 

Sandra Eygelshoven (rechts) gebruikte Metrisquare in haar longitudinale studie op het gebied van cognitief functioneren bij Parkinson.

Parkinson: thuis klachtenlijsten invullen

In deze studie werden de cognitieve functies gemeten met het Metrisquare systeem en tablet. Gedurende twee jaar werden de proefpersonen regelmatig gevraagd thuis een vragenlijst in te vullen.

 

Diverse vakgebieden

Psychologie 

Neuropsychologie

Neurofysiologie

Sport

Logopedie

Ergotherapie

Arbeid & Ontwikkeling

Wetenschappelijk onderzoek

 

We helpen je graag verder

Ben je geïnteresseerd in digitale oplossingen voor psychodiagnostiek?
Neem vrijblijvend met ons contact op en praat over de mogelijkheden voor jouw instelling.
Bij Metrisquare denken we graag met je mee.

Inzetbaarheid Metrisquare

Cognitieve tests

Beschikibaar via DigiDiag

Door cognitieve functies digitaal te meten krijg je onder andere meer informatie voor nauwkeurigere diagnostiek. Bijvoorbeeld bij het meten van visuele perceptie, geheugen, executief functioneren of motorische functies.

Cognitieve training

Beschikbaar via DigiDiag

Gebruik de cognitieve trainingstaken die reeds in het platform beschikbaar zijn of ontwikkel zelf nieuwe trainingstaken met de mTOM testontwikkelmodule.

Papieren afname, digitaal scoren

Via RSPscore

Met RSPscore kun je tot wel 250 gangbare psychologische tests gemakkelijk scoren van diverse uitgevers. Zo bespaar je niet alleen tijd maar heb je ook een nauwkeurige rapportage binnen enkele seconden beschikbaar. Deze kun je direct digitaal archiveren.

 

Onderzoek, ontwikkel en deel

Agora Metrisquare Community

Metrisquare’s digitale testysteem wordt veel gebruikt voor onderzoek in de psychodiagnostiek.

Diverse universiteiten gebruiken het Metrisquare platform voor wetenschappelijk onderzoek en experimenten. Enkele van zulke experimenten zijn verder ontwikkeld tot testbatterijen.

Referenties

”Ik heb het altijd heel prettig gevonden om met Metrisquare samen te werken. Dat zullen we in de toekomst nog zeker blijven doen. Belangrijk voor mij is dat de twee grote projecten die ik heb lopen verder ontwikkeld worden. Maar er zullen vast en zeker nog nieuwe projecten worden uitgevoerd waar we elkaar in kunnen vinden.”

Marc Hendriks

Klinisch Neuropsycholoog, Donders Institute, Radboud Universiteit