+31 85 130 67 62

GRATIS WEBINAR

GRATIS ADVIESGESPREK

DIGITAAL SCOREN

DIGITALE (NEURO-)PSYCHOLOGISCHE TESTEN

DIGITAAL SCOREN

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Hoe zit het met privacy en AVG?

Als organisatie werken wij volgens de richtlijnen van NEN 7510 en ISO27001. Meer informatie over de gegevensverwerking en de privacy omtrent testen vind je hier

Waarom moet ik betalen voor een account?

Om te voorkomen dat consumenten toegang krijgen tot bepaalde testinhoudelijke informatie vragen wij naar de organisatie, ook verzoeken wij geen privé e-mailadressen te gebruiken.

Wanneer je een account aanmaakt en 10 Euro betaalt, zien we dat het om een serieuze aanvraag gaat. Als je iemand kent die auteur is van een test in het Metrisquare platform kun je ook diegene vragen om een account voor je aan te maken.  In dat geval bepaalt de auteur of er kosten aan verbonden zijn.

Kan iedereen bij mijn test als ik die zelf maak?

Nee. Het is in eerste instantie alleen jouw test. Als je hem maakt in de ontwikkelmodule, dan wordt hij alleen op jouw eigen computer opgeslagen. Niemand weet dan nog dat je die test gemaakt hebt. Als je hem wil delen, of als je andere mogelijkheden van het platform voor die test wilt gebruiken, dan kun je hem ‘online activeren’. Daarna kun je online, via de website, je test beheren. Je kunt hem dan ook met anderen delen, maar alleen als je dat zelf wilt.

Ik heb een vrijgevestigde praktijk, is Metrisquare geschikt voor mij?

Ja. Metrisquare heeft haar meetinstrumenten als toepassing in diverse GGZ-instellingen en ziekenhuizen in Nederland en Vlaanderen.

Maar zowel het RSP scoreprogramma als het DigiDiag testsysteem zijn te gebruiken in vrijgevestigde praktijken.

Zo heb je dus dezelfde professionele diagnostische mogelijkheden als grote organisaties, maar voor een voordeligere prijs.

Wie zijn gebruikers van jullie platform?

We werken al jaren samen met diverse clinici. Er zijn meer dan 500 leden van het Metrisquare netwerk.

Hoeveel tijd kost het om zelf een test te ontwikkelen via Metrisquare?

Dat afhankelijk van je eigen handigheid en van de test die je in gedachten hebt. Iemand die veel ervaring heeft met onze software en het maken van tests in het algemeen, kan in enkele uurtjes een test maken met de testontwikkelmodule.

Gemiddeld duurt het inbouwen van een test enkele dagen, vooral ook omdat je vaak, nadat je de eerste versie eens heb uitgeprobeerd bij een proefpersoon, merkt dat je een aantal zaken moet aanpassen. Het beste kun je een training bij ons volgen, waarin je in 1 dag alle mogelijkheden leert kennen.

Voor degenen met programmeerervaring is het leuk dat het mogelijk is om eigen uitbreidingen te programmeren, maar dat hoeft dus zeker niet: je kunt met de grafische module al kiezen uit tientallen features voor je test of experiment.

DigiDiag testsysteem

Wat is het verschil tussen Metrisquare, DiagnoseIs en DigiDiag?

Metrisquare is ontstaan als platform voor psychologische tests met een bijbehorende community voor onderzoek en ontwikkeling. Vanuit hier zijn diverse producten ontstaan voor het digitale testsysteem van Metrisquare: DigiDiag.

De voormalige naam van DigiDiag is DiagnoseIs.

 

Heb ik per se een tablet nodig?

Nee. Een aantal tests binnen het platform kan uitgevoerd worden op een klassieke computer. Het tablet is met name handig voor het uitvoeren van neuropsychologische tests waarbij de proefpersoon opdrachten uit moet voeren op het scherm.

Voor bijvoorbeeld vragenlijsten en formulieren, maar ook voor tests waarbij stimuli gepresenteerd worden en de respons met de muis of toetsenbord gegeven kan worden, is het tablet niet noodzakelijk.

Bekende tests als de Emotion Recognition Test, kunnen gewoon op elke Windows gebaseerde PC uitgevoerd worden.

Waarom moet ik betalen voor een account?

Om te voorkomen dat consumenten toegang krijgen tot bepaalde testinhoudelijke informatie vragen wij naar de organisatie, ook verzoeken wij geen privé e-mailadressen te gebruiken.

Wanneer je een account aanmaakt en 10 Euro betaalt, zien we dat het om een serieuze aanvraag gaat. Als je iemand kent die auteur is van een test in het Metrisquare platform kun je ook diegene vragen om een account voor je aan te maken.  In dat geval bepaalt de auteur of er kosten aan verbonden zijn.

Hebben jullie ook testen op afstand?

Ja. We bieden via DigiDiagweb een aantal (neuro-)psychologische tests aan via een internetverbinding. 

Ook voor afname van een aantal formulieren en vragenlijsten, bijvoorbeeld rondom afasie, hebben we webgebaseerde tests. 

Verder bieden wij webbased mogelijkheden voor HR, het testen van competenties en studiekeuze interessetesten. 

Zijn jullie testen COTAN geregistreerd?

Niet alle tests vallen onder deze registratie. Wij maken veel gebruik van klassieke (neuro-)psychologische tests waar al jaren op wordt vertrouwd. Ook hebben wij een brede community waar wetenschappers en psychologen samen tests ontwikkelen en toetsen om zo betrouwbaar en valide mogelijk tests aan te kunnen bieden.

Bekijk hier de community

Wij hebben onder andere samenwerkingen met Klinisch Neuropsychologen Roy Kessels, Christophe Lafosse en Marc Hendriks.

Kan ik een test van een andere uitgever inbouwen?

Ja. Daarvoor heb je toestemming nodig van de uitgever. Soms is het lastig erachter te komen wie dat is. Heb je een test in gedachte die je graag in het systeem zou willen zien? Stuur ons gerust een berichtje, dan kunnen we daar over adviseren.

RSP scoreprogramma

Welke normen worden gebruikt in RSP?

RSP maakt uitsluitend gebruik van de oorspronkelijke normen van de uitgevers/auteurs van de test. RSP bevat dus geen eigen normen en we gebruiken de gegevens van je instelling ook nooit voor het opbouwen van nieuwe normen, tenzij ons dat uitdrukkelijk gevraagd zou worden.

 

Hoe wordt het programma geüpdatet?

Wij monitoren de ontwikkeling van nieuwe tests en hebben goede contacten met uitgevers en bouwen de nieuwste, gangbare tests in ons systeem in.

Eigen input voor een nieuwe toepassing, test of norm kun je verder op elk moment doorgeven aan degenen die binnen jullie instelling als contactpersoon voor RSP zijn aangewezen. Meestal zijn dat één of twee personen. Zij geven de verzoeken aan ons door, bij voorkeur via onze servicedesk (servicedesk.metrisquare.com), aangevuld met eventuele documentatie. Wij realiseren de aanpassing dan voor de volgende kwartaalupdate. Dat gebeurt bij RSPweb (zie vraag 8) automatisch, maar je kunt indien gewenst ook de oude versies blijven gebruiken

Hoe worden de gegevens beveiligd?

Wij conformeren ons aan de NEN 7510 en ISO 27001 normen voor beveiliging van gegevens. Dat wil zeggen dat we er continu mee bezig zijn ervoor te zorgen dat beschikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit van de data op hoog niveau zijn. Het gaat er dus niet alleen om dat de gegevens juist zijn, maar ook dat je er altijd bij kunt als je ze nodig hebt.

Alle data worden in Europa bewaard in een beveiligd datacenter dat gecertificeerd is voor eerder genoemde normen. In onze algemene voorwaarden is een standaard verwerkersovereenkomst opgenomen in het kader van de AVG/GDPR, maar in bijna alle gevallen is er ook een aanvullende verwerkersovereenkomst opgesteld met jullie instelling.

Kan ik een vragenlijst of test ook digitaal afnemen via RSP?

RSP is bedoeld voor het scoren en rapporteren van paper-and-pencil tests.

Sinds 2020 is het mogelijk om ook vragenlijsten af te nemen via RSPscore. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen het klassieke RSP en RSPweb?

Het klassieke RSP is een zogenaamde On-Premises applicatie: het programma is dan geïnstalleerd binnen uw eigen instelling.

Tegenwoordig is het gangbaar om programma’s als dienst te zien: Software as a Service (SaaS). Voor jou als gebruiker is er weinig verschil: het enige echte verschil is dat je bij RSPweb via je webbrowser werkt en niet in een traditioneel programma.

Het voordeel van RSPweb is dat we als leverancier een volledigere dienst kunnen leveren: het programma wordt altijd up-to-date gehouden en bij problemen met het programma kunnen we direct een oplossing realiseren, ook op afstand. RSPweb is dan ook de meest gekozen oplossing vanuit ICT-perspectief

Privacy en gegevensbescherming

Metrisquare gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Lees hier welke maatregels wij nemen om je gegevens te beschermen en welke maatregels wij hebben voor informatiebeveiliging.

Continuïteit

Gedecentraliseerd platform

Metrisquare is een sterk gedecentraliseerd platform: de leden hebben de unieke mogelijkheid om zelf tests te ontwikkelen, delen en beheren in de online cloud. Dat wil zeggen dat de expertise rondom het platform bij diverse leden en partners te vinden is en u daarvoor niet van ons afhankelijk bent. Bovendien worden wij ondersteund door een externe investeerder. We maken verder dagelijks backups van onze servers, dus mocht u iets kwijt zijn: neem contact op met ons!

Dedicated server met escrow

Met een dedicated server heeft u een eigen machine in het datacenter, die enkel en alleen voor uw instelling werkt. Indien gewenst sluiten we daarvoor ook een escrow clausule af bij een derde partij. Daarmee heeft u de garantie dat er, zelfs wanneer Metrisquare niet meer zou bestaan, u toch nog verder kunt met de diensten en producten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Offline testen met DigiDiag en RSP

De DigiDiag tests die aan je account gekoppeld zijn worden bij het inloggen van de server gedownload en staan dus op je eigen computer. Ook ruwe data worden steeds op de eigen computer of het lokale netwerk bewaard. Daardoor, zelfs al zou onverwacht Metrisquare BV niet in staat zijn nog diensten te verlenen, kan men toch nog de tests gebruiken.

Van het Roermond Score Programma (RSP) bieden we eveneens een On-Premises variant aan. Deze is zelfs open-source: u zou zich indien gewenst kunnen verdiepen in de werking ervan en de functionaliteit onafhankelijk van ons kunnen uitbreiden of aanpassen.

 

Tests van derden

Metrisquare biedt eigen tests aan, maar ook tests die ontwikkeld zijn door de leden van het platform.
Daarnaast bieden we tests aan van andere uitgevers.

Tests van Pearson, Hogrefe e.a.

We onderhouden goed contact met andere uitgevers. We bieden de mogelijkheid om tests in te bouwen in Metrisquare, waarbij de oorspronkelijke uitgever een vergoeding ontvangt in ruil voor een licentie voor gebruik. We hebben bijvoorbeeld al de volgende afspraken gemaakt met een aantal uitgevers van psychologische tests:

Pearson: Tests kunnen via het Metrisquare platform aangeboden of gescoord worden mits daar een licentie door Pearson voor afgegeven wordt. Zulke licenties zijn er inmiddels voor digitale scoring van op paper-and-pencil afgenomen WISC-V en WAIS-IV tests, als ook voor digitale afname van de DAT (onderwijs). Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor andere tests van Pearson te bespreken. Meer informatie over de tests van Pearson kun je vinden op www.pearsonclinical.nl.

Bohn Stafleu van Loghum (BSL): Tests kunnen in Metrisquare ingebouwd worden. De scoring verloopt op de achtergrond via een interface met BSL. Informatie over de tests van BSL is te vinden op www.bsl.nl.

TestDimensions: Aanbieding van tests van TestDimensions is mogelijk. Er wordt in zulke gevallen een licentie afgesloten. Je vindt de tests van TestDimensions op deze website: www.testdimensions.nl.

Hogrefe: Of de items van tests, of de scoring ervan, via Metrisquare kan gebeuren is afhankelijk van de concrete casus en aantallen tests die men verwacht af te nemen. Informatie over Hogrefe kun je vinden op www.hogrefe.nl.

Natuurlijk maken we graag afspraken met andere uitgevers over het gebruik van hun tests. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Testontwikkelmodule

Met de testontwikkelmodule kun je een cognitieve trainingstaak of experiment ontwikkelen of test inbouwen.